01 okt '24

Bloeddoorlopen ogen

85
door Michaël Bellon
De laatste avond van oktober is het Halloween en organiseert CC de Meent een filmmarathon die de toeschouwers de stuipen op het lijf moet jagen.

Tijdens de Nacht van de Horror staan er twee horrorfilms op het programma die na elkaar worden vertoond. Welke films dat zijn, kan het publiek mee bepalen. Tot 24 oktober kan iedereen via de website van de Nacht van de Horror zijn/haar favoriete films kiezen.

Voor de vertoning van 19.45 uur nemen de films Sting en Abigail het tegen elkaar op. In de gloednieuwe film Sting ontdekt het rebelse meisje Charlotte op een stormachtige nacht een klein spinnetje dat ze besluit te houden als huisdier. Maar al snel verandert het charmante wezentje in een gigantisch, vleesetend monster.

Abigail is ook een film uit 2024, en gaat over een jonge ballerina die door een groep criminelen wordt ontvoerd omdat ze de dochter is van een machtige figuur uit de onderwereld. Alleen zijn de ontvoerders er zich niet van bewust dat het meisje naast een schattige ballerina ook een bloeddorstige vampier is.

Voor de vertoning van 22 uur kan het publiek kiezen tussen twee nagelbijters. In de veelbesproken Winnie-the-Pooh: Blood and Honey keert de volwassen geworden Christopher Robin terug naar het bos om zijn vrouw voor te stellen aan zijn oude vrienden uit de Poeh-verhalen, niet wetende dat die compleet zijn verwilderd en losgeslagen. In de horrorkomedie Slotherhouse is het dan weer geen beer maar een schattige luiaard in een studentenhuis die voor verrassingen zorgt. Het slome knuffelbeest blijkt een moordenaar.


DO – 31 OKT – 19.45 EN 22.00
Nacht van de Horror
Alsemberg, CC de Meent